Top Tag

Ultimele stiri

De la joacă, pe patul de spital. Un copil i-a pulverizat unui băiat de 11 ani în faţă, spray cu gaze lacrimogene Mai apare un pasaj la Tăietura Turcului. Boc: Vom avea două pasaje care vor comunica între ele!

„Biserica, cu ajutorul lui Dumnezeu, îşi urmăreşte cu hotărâre angajamentul de a face dreptate victimelor abuzurilor comise de membrii noştri, aplicând cu deosebită rigoare şi atenţie dreptul canonic prevăzut”, a declarat suveranul pontif, potrivit agențiilor  dpa şi Ansa, citate de Agerpres.Papa a făcut aceste comentarii la Palatul Apostolic, la primirea reprezentanţilor Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, autoritatea din cadrul Vaticanului care se ocupă de cazurile de abuz.Suveranul pontif a amintit de recentele reforme care înlesnesc tragerea la răspundere a abuzatorilor din cadrul Bisericii.

„Am actualizat recent normele privind infracţiunile rezervate Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, din dorinţa de a face acţiunea judiciară mai incisivă. Doar aceasta nu poate fi suficientă pentru a pune capăt fenomenului, dar este un pas important spre restabilirea dreptăţii, repararea scandalului şi pedepsirea unui făptaş”, a declarat suveranul pontif în vârstă de 85 de ani, potrivit agenţiei de presă ANSA.Reamintim că procurorii din Munchen anchetează 42 de cazuri de comportament inadecvat al unor lideri ai bisericii catolice, după noi informaţii privind abuzuri comise în arhidieceza de Munchen şi Freising.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *