Top Tag

Ultimele stiri

Vremea 2 octombrie – Temperaturile se schimbă radical – Cod galben de furtuni în mai multe regiuni din țară Sărbătoare 2 octombrie – Cruce cu roșu în calendar – Zi mare pentru credincioșii din România

Ştiai însă că nu toate alimentele pot fi reîncălzite şi mâncate a doua zi? Unele dintre ele sunt chiar otrăvitoare. Este important să găteşti alimentele bine, astfel încât să nu le consumi crude. Iată la ce trebuie să fii atentă.

Orezul

Se pare că orezul negătit poate reţine spori de bacterii dăunătoare care pot supravieţui gătitului iniţial. Dacă orezul gătit nu este ţinut la o temperatura corectă, aceşti spori se vor înmulţi şi multiplica şi pot cauza probleme de digestie, precum diaree sau vomă. Reîncălzitul nu ajută pentru că sporii pot supravieţui. Este bine să îl consumi imediat cum l-ai gătit. Nu îl lăsa să stea la temperatura camerei pentru mai mult de o oră.

Ulei vegetal

Reîncălzirea lui te expune la boli de inimă, atac cerebral şi chiar cancer. Cercetări recente au arătat că încălzirea uleiurilor polinesaturate poate duce la eliberarea unei componente chimice ce provoacă boli grave.

Legume

Dacă legumele gătite sunt ţinute într-o zonă în care temperatura este sub patru grade sau dacă ai de gând să le păstrezi mai mult de 12 ore, cel mai bine să le congelezi.

Salata, spanacul, ţelina şi sfecla conţin nitraţi în cantităţi mari care lăsaţi la temperatura camerei se tranformă în nitriţi, substanţe relaţionate cu boli de sânge la copii, dureri de cap, oboseală şi atacuri cerebrale.

Sursa: girly.ro

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *