Top Tag

Ultimele stiri

Premierul Nicolae Ciucă și cancelarul Austriei, discuție despre aderarea României la Schengen, înainte de votul din 8 decembrie Ziua decisivă pentru România. Consiliul JAI supune la vot intrarea în spațiul Schengen

„În cazul copiilor, deși boala COVID-19 pare mai ușoară, principala problemă nu este boala acută, ci modul în care se vindecă organismul unui copil care a trecut prin această maladie. Sunt îngrijorătoare pentru că pot veni pe un teren absolut normal anterior.

Aceste efecte post-COVID pot să apară la copii care nu au aboslut nicio comorbiditate.

Am îngrijit pacienți care au avut leziuni cardiace de o gravitate extremă cu afectare coronariană.

Spre exemplu, o fetiță de 8 ani care a făcut infarct anterior și a avut nevoie de suport inotrop (suport pentru susținerea frecvenței cardiace – n.red.) și manevre extensive de menținere a vieții”, a relatat medicul pediatru Mihai Craiu, joi seară, la televiziunea publică.

„La grupa de vârstă 5-11 ani se înregistrează majoritatea cazurilor de complicații după faza acută a infecției naturale. (…)

Acest virus pare a fi capabil să speculeze niște inabilități, care n-a fost revelate de niciun fel de încercare prin care a trecut corpul copilului până la acea vârstă. Acest virus nu slăbește imunitatea, ci produce, în a doua parte a bolii, un exces de imunitate. Încă din mai anul trecut, ne confruntăm cu sindromul multisistemic la copii, care este extrem de grav și care poate să producă și deces. (…)

Faimosul sindrom inflamator multisistemic are vârsta medie, în raportările de la nivel global, de 9 ani. Deci, două treimi din pacienții care fac această complicație care, din nefericire poate să evolueze și letal – în SUA sunt 55 de decese raporatate prin sindrom inflamator multisitemic la copil – sunt exact în această categorie de vârstă. A obține imunitate naturală prin boală vine la pachet cu niște riscuri mult mai mari decât la alte grupe de vârstă”, a mai avertizat dr. Mihai Craiu.

În același timp, un alt efect al trecerii prin boală la copii este diabetul, numărul de cazuri de diabet la copiii care s-au infectat cu coronavirus a crescut, a mai atenționat medicul pediatru.

„Am observat o creștere a numărului de cazuri de diabet la copii peste tot în lume, la cei care au trecut prin COVID-19, inclusiv în România. Sunt cazuri de copii care nu au pe nimeni în familie diabetic și care, în prezent, vin la urgențe cu acidocetoză”, a explicat conf. dr. Mihai Craiu.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *