Top Tag

Ultimele stiri

Fostul PR Managerul Electric Castle despre filmul românesc: Sforăieli elitiste si cultura surprinsă în scene de 10 minute Metroul din Cluj s-a scumpit cu 35%, valorând 13,69 miliarde de lei! Care este totuși și vestea bună

“Recâștigarea încrederii oamenilor e dificilă în condiții de pandemie. Lucrăm foarte serios la asta împreună cu colegii de laMinisterul Sănătății. Și membrii guvernului, în fruntea cu premierul NicolaeCiucă, ne sprijină. Politizarea Sănătății estegreșită, mai ales în perioade de criză.  Dacă suntem serioși, dacă nu mințim, atunci încrederea oamenilor în noi va fi pedeplin câștigată.  Unul dintre principalele elemente care au dus la numărul mare de victime a fost întârzierea diagnosticului, dificultatea oamenilor de avea acces la tratament la timp. Primul gând, de când am preluat Ministeurl Sănătății, a fost să creștem accesul la testare. Cel mai apropiat furnizor de servicii medicale e medicul de familie. Am avut întâlniri și am găsit soluția  ca fiecare persoană care are simptome să aibă acces imediat la testare și Casa Națională de Sănătate să deconteze cheltuielile”, a afirmat Rafila.  Potrivit ministrului Sănătății, o persoană care are o formă ușoară sau medie de COVID-19, dar care are și comorbidități, poate acum să facă o investigație completă, analiză și un CT. “Sunt 230 de centre de evaluare a pacienților cu COVID-19 în toată țara. Sunt pentru cei care sunt pozitivi”, a arătat Rafila.

Centrul de la Spitalul Vălenii de Munte face parte din reţeaua naţională care cuprinde peste 230 de astfel de centre de evaluare şi tratament în care vor fi trataţi pacienţii COVID-19 care manifestă simptome uşoare sau medii şi care sunt expuşi riscului de a dezvolta forme severe ale bolii.Orice persoană aflată în această situaţie se poate adresa, fără trimitere din partea medicului de familie, la cel mai apropiat centru din judeţul său, unde va beneficia de consultaţii şi tratament ambulatoriu, indiferent dacă dispune sau nu de asigurare medicală.Potrivit unui comunicat transmis de PSD, vizita va fi urmată de o conferinţă de presă în cadrul căreia ministrul Sănătăţii va prezenta şi raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică privind “Evoluţia pandemiei. Impactul răspândirii variantei Omicron”. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *