Top Tag

Ultimele stiri

Fostul PR Managerul Electric Castle despre filmul românesc: Sforăieli elitiste si cultura surprinsă în scene de 10 minute Metroul din Cluj s-a scumpit cu 35%, valorând 13,69 miliarde de lei! Care este totuși și vestea bună

Despre situația din zona de conflict din interiorul și de la granițele Ucrainei, Nicolae Ciucă a declarat că„toate aceste informații le primim din surse deschise și în acest moment când discutăm nu am reușit să avem încă o analiză cu instituțiile de specialitate”.

Întrebat despre câți refugiați vor fi primiți în România, Nicolae Ciucă a evitat să dea un răspuns clar și a răspuns: „Un număr destul de mare”.

„Nu avem această solicitare (aeronave pregătite pentru repatriați – n.red.). Există doar comunicatul MAE. În funcție de solicitări, suntem pregătiți (de primirea refugiaților – n.red.). Există pregătite măsuri astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiaţi, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment nu avem nicio solicitare (de repatriere-n.red.)”, a menționat Nicolae Ciucă.

Declarațiile lui Nicolae Ciucă au fost făcute înainte de a intra la ședința PNL, la Parlament.

Ministerul Afacerilor Externe a recomandat cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina, în contextul evoluţiilor de securitate din proximitatea Ucrainei şi din regiunea Mării Negre.

MAE recomandă cetățenilor români să ia în considerare părăsirea teritoriului acestui stat cât mai curând, recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea şi în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk şi Lugansk, precum şi în zona de frontieră a Ucrainei cu Federaţia Rusă şi Belarus și reamintește că situaţia de securitate se menţine „tensionată şi fluidă”, într-un comunicat de presă transmis duminică.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *