Top Tag

Ultimele stiri

O nouă chirie ”debara” made în Cluj-Napoca: La închisoare ai mai mult loc – FOTO Sinucidere ȘOCANTĂ la Cluj. L-a înjunghiat pe partenerul fostei soții, iar apoi s-a sinucis

Potrivit anchetei, ramura spaniolă a bandei, care făcea reclamă pentru serviciile sale pe grupuri de mesagerie instant, a inclus în mod fraudulos cel puţin 1.600 de oameni în registrul naţional al persoanelor vaccinate, cu ajutorul unor angajaţi din sănătate, potrivit anchetei, relatează Agerpres.Poliţia spaniolă a arestat şase persoane la Madrid şi una la Barcelona, însă nu a oferit alte informaţii cu privire la acestea. Ele sunt acuzate de falsificare de documente şi de prejudicii aduse sănătăţii publice. “Investigaţia continuă asupra unui posibil furt al parolei registrului”, a adăugat poliţia spaniolă, într-un comunicat.Banda îi împărţea pe clienţii săi în două grupuri, în funcţie de venituri, şi îi taxa cu 200 sau 1000 de euro pentru un certificat COVID fals, care era trimis în decurs de două zile după plată. Un test negativ costa 50 de euro. În prezent, poliţia investighează cele 1.600 de persoane incluse în mod fraudulos în registru.Spre deosebire de majoritatea membrilor bandei, liderii ei operau din Franţa, unde certificatul de vaccinare este obligatoriu pentru a putea intra în spaţii publice precum restaurante sau săli de cinema. Poliţia spaniolă a transmis toate informaţiile autorităţilor franceze.

Reamintim că țările membre ale Uniunii Europene (UE) au convenit anul trecut să instituie un certificat COVID standardizat, cu un cod QR, pentru ca persoanele vaccinate şi cele testate negativ să poată călători şi participa la evenimente. Aceasta a creat o cerere pentru falsuri.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *