Top Tag

Ultimele stiri

Românii care stau la bloc, obligați să-și pună contoare individuale VIDEO – Un bărbat care și-a răpit copilul de un an l-a folosit apoi ca scut uman, când a fost încolțit de poliție

Ziarele din Suedia au scris că bărbatul arestat este este un rus de aproximativ 40 de ani, dar autoritățile nu au confirmat informaţia, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Bărbatul a fost arestat duminică, în jurul orei 13.00 (12.00 GMT), în apropierea castelului Drottningholm, reşedinţa regelui Carl al XVI-lea Gustaf şi a reginei Silvia, la vest de Stockholm, a informat poliţia.

„Nu confirmăm naţionalitatea acestei persoane. Confirmăm doar arestarea unui bărbat”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt poliţiei din Stockholm, Ola Osterling.

Bărbatul reţinut este suspectat că a încălcat legea protejării obiectivelor sensibile.

Arestarea sa intervine la două săptămâni după semnalarea mai multor zboruri de drone de origine necunoscută deasupra unor centrale nucleare suedeze sau a altor obiective sensibile.

Ancheta a fost încredinţată parţial serviciului suedez de informaţii interne – Sapo.

Poliţia a afirmat în weekend că nu este în măsură să dovedească deocamdată că aceste drone au fost desfăşurate de o putere străină, în pofida a aproape 200 de semnalări de zboruri.

O „dronă militară” a fost semnalată la mijlocul lunii ianuarie, în timp ce survola clădirile parlamentului şi guvernului, precum şi palatul regal în centrul Stockholmului.

Pe fondul tensiunilor cu Rusia legate de Ucraina, Suedia şi-a întărit la mijlocul lunii postura de vigilenţă şi a desfăşurat forţe suplimentare şi blindate pe insula strategică Gotland, în Marea Baltică.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *