Top Tag

Ultimele stiri

Cum explică psihologii gestul tulburător al mamei din Constanța care a încercat să-și arunce copila în fața mașinilor Primar de 20 de ani, Emil Boc explică de ce s-a construit haotic: ”Până s-au reglat regulile a făcut fiecare tot ce a vrut”

Acest anunţ înseamnă că trupele ruse vor rămâne în Belarus, în plină criză cu occidentalii, în pofida promisiunilor Moscovei că forţele sale vor pleca din această ţară aflată la porţile UE după aceste manevre desfăşurate începând din 10 februarie.

“Ţinând cont de intensificarea activităţii militare în apropierea frontierelor (…) şi de agravarea situaţiei în Donbas, preşedinţii din Belarus şi Rusia au decis să continue inspecţia forţelor”, a anunţat duminică Ministerul belarus al Apărării pe contul său de Telegram.

În cursul acestei “inspecţii” a trupelor, termen care desemnează efectuarea de manevre potrivit AFP, “elementele de apărare” din Belarus şi Rusia “care nu au fost abordate într-un mod atât de detaliat până acum vor fi examinate în profunzime”, a continuat ministerul.

Potrivit Minskului, obiectivul manevrelor rămâne “asigurarea unui răspuns adecvat şi al unei dezescaladări a pregătirilor militare desfăşurate de persoane rău-intenţionate în apropiere de frontiere”.

În Estul Ucrainei, unde forţele de la Kiev luptă din 2014 împotriva separatiştilor proruşi susţinuţi de Moscova, este în desfăşurare de mai multe zile o intensificare a tirurilor, care este periculoasă în special în contextul tensiunilor exacerbate între Moscova şi Occident.

Rusia, în pofida anunţurilor sale că a început retragerea trupelor, este acuzată că a comasat 150.000 de soldaţi la frontierele Ucrainei în vederea unei invazii. Washingtonul dă asigurări că Moscova caută un casus belli şi că violenţele din est ar putea reprezenta acest pretext.

Moscova dezminte orice plan în acest sens, dar cere garanţii pentru securitate şi şi-a înmulţit exerciţiile militare.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *