Top Tag

Ultimele stiri

Bătaie pe strada Piezișă, ”Costineștiul” Clujului! Tânăr lovit și dus cu salvarea – VIDEO Mama lui Culiță Sterp spune că fiul ei a băut un singur pahar: Dar mai tăceți cu beat la volan, că una e sa fii beat și alta e să bei un pahar – VIDEO

Despre procurorii și judecătorii corupți și desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților – SIIJ, Bobby Păunescu amintește și rolul avocaților în abuzurile ce au loc în justiția din România.

„Pădure fără uscături nu există, dar toată rețeaua se face prin avocați. Chiar daca ăla zice că nu pot că nu-i a mea. El zice că te învăț eu. Ei, omul ăla trebuie să meargă la pușcărie”, a declarat Bobby Păunescu, duminică seară, la B1TV.

„În cazul avocaților, nu sunt nici ei mai presus de lege. Vă dau un exemplu clar. Există un avocat care îi învață pe unii să fure niște acțiuni și să distrugă catedrala cinematografiei românești – Studiourile de la Buftea, ca să facă imobilitare. Și mă lupt de ani de zile cu niste avocați care-i învață cum să fure. Ei se simt atacati, că sunt avocați… Pai dacă tu îl inveți pe infractor să fure… Facem așa, traducem greșit, așa cum s-a făcut în mai multe cazuri. (…)

Eu, când am ajuns acolo, în Buftea se furaseră și țevile din pereți, acum, când e gata și se fac filme, s-au trezit proprietarii. (…)Acest avocat, și sunt gata să merg oricând…, cu nonșalanță, îmi spunea ca <<judecătorii de la apel îmi sunt foști colegi și îmi vor da câștig de cauză>>. În condițiile în care eu, ca proprietar al Studiourilor, le dau statului cu condiția să se facă numai film. Și nu poate contesta nimeni contribuția mea la dezvoltarea noului val. Dar nu mă pot pune cu un judecător care vine și spune că <<nu îți dau pentu că suntem foști colegi>>.

Asta nu înseamnă că așa sunt toți judecătorii. Sunt convins că există judecători care nu ar da câștig de cauză la apel. Sunt gata să merg în orice anchetă. (…)

Atitudinea unui avocat care le zice unora care vor să iasă, le zice nu, vă învăț eu cum…

Vor să dezvolte un centru imobiliar, că este la lac, se vinde foarte bine.

Aici nu este vorba de abuz, este vorba de <<catedrala cinematografiei>>. (…)

N-am cerut ajutorul nimănui, regizori, actori, care sunt convins că ar veni. Nu e lupta dânșilor, dar nu vreau să pun niciun del de presiune, ci mă voi lupta cu documentele pe care le am. Cine a plătit? Eu am plătit. E al meu. Cinematografia românească a reușit să creeze un curent ce nu s-a mai întâmplat de 60 de ani, datorați noii generații și celei vechi de regizori, actori, și, cu… lipsă de modestie, mi se datorează și mie”, a mai afirmat Bobby Păunescu.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *