Top Tag

Ultimele stiri

Premieră medicală europeană la Cluj: A fost extirpată o tumoră renală de 10 cm extinsă la nivel cardiac VIDEO/FOTO – Coloane de lumină pe cer, la Belgorod, lângă granița cu Ucraina: Rușii au crezut că Rusia a folosit „cele mai recente arme”

În anul 2004, Municipiul Tecuci a dispus realizarea bustului lui Ștefan cel Mare, lucrare care la acea vreme a costat 900 milioane de lei. Opera de artă a fost realizată de artistului tecucean Dan Mateescu.

De atunci, toate încercările de a-i găsi un loc unde să fie amplasat în municipiul Tecuci au fost sortite eșecului. Lucrarea a fost abandonată mai întâi într-un garaj al Primăriei, mai apoi a fost transportată la Depozitul de la Unitatea Militară.

„Ce s-ar întâmpla dacă ar afla Ștefan cel Mare că bustul lui, făcut acum 18 ani, stă într-un garaj de atâta vreme? E vorba de trei tone de bronz care a costat un miliard de lei în 2004. Este o investiție foarte mare“, a declarat prof. Vasile Ghica într-o intervenție avută în Consiliul local Tecuci.

Vineri, 28 ianuarie 2022, funcționari ai Primăriei Tecuci s-au deplasat la Depozitul de la Unitatea Militară pentru a constata starea bustului. 

Aceștia au constatat că lucrarea artistului Dan Mateescu, bustul lui Ștefan cel Mare care a costat 900 milioane de lei în 2004, nu mai există. O tonă și jumătate de bronz, transformată în operă de artă, a cărei valoare s-a triplat în ultimii 18 ani, au dispărut fără ca nimeni să știe unde.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *