Top Tag

Ultimele stiri

Zelenski: „Facem totul pentru a creşte oferta şi a contribui semnificativ la securitatea alimentară mondială” EXPLOZIE la o centrală pe lemne, urmată de un incendiu: o femeie, în stare gravă, cu arsuri

„Voi merge acum în Statele Unite”, pe 7 februarie, „și în curând voi merge și la Moscova pentru discuții” privind criza ruso-ucraineană, a declarat Scholz la postul public de televiziune ZDF.

El nu a dat o dată precisă dar a dat asigurări că „a fost fixată o programare și că va avea loc în curând”.

Germanii văd Rusia ca fiind cea mai mare amenințare la adresa păcii.

Inflația reprezintă principala îngrijorare pentru germani, luând fața pandemiei de COVID-19 și instabilității geopolitice din jurul Ucrainei, potrivit unui nou sondaj citat de Euractiv.

Potrivit sondajului inclus în Raportul de Siguranță redactat în fiecare an de către firma de sondare Allenbach și Centrul pentru Strategie și Leadership Superior din Hamburg, 70% din germani sunt îngrijorați de inflație.

Raportul de Securitate este redactat anual pentru a măsura percepția cetățenilor germani cu privire la amenințările de securitate, rezultatele de anul acesta bazându-se pe sondaje efectuate între 6 și 20 ianuarie.

Două treimi din respondenți s-au declarat îngrijorați de impactul economic al crizei generate de COVID-19 în Germania, care în prezent se confruntă cu lipsuri de personal în spitale și unele companii private.

A treia cea mai mare îngrijorare pentru germani o reprezintă situația geopolitică, 62% din participanții la sondaj afirmând că sunt îngrijorați că „situația din Europa și lume devine tot mai instabilă”.

Țara percepută drept „cea mai mare amenințare pentru pacea mondială în următorii ani” este acum Rusia, depășind China la acest capitol. 

 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *