Top Tag

Ultimele stiri

Accident în Florești, în zona Lidl Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

„Fără o lege offshore, nu pot să înceapă explorarea de gaze în… şi nu pot să facă, de fapt, planul de investiţii. Aici nu putem să discutăm măcar de un plan de investiţii al parteneriatului nostru cu OMV Petrom pentru a explora gaze în Marea Neagră. Legea offshore  – ok, nu aveai nevoie de ea pentru tranzacţia Romgaz-Exxon, dar ai nevoie de ea pentru a începe investiţia pentru că acolo sunt nişte criterii clare, fără acele criterii nimeni nu-şi va asuma un risc”, a declarat Florin Cîţu, marţi.

El a menţionat că acest lucru va ajuta în viitor, din 2026.

“Alături de proiectele pe care le avem pentru energie nucleară, avem şi acest proiect pe gaze. România poate să aibă, nu ştiu dacă independenţă energetică, dar să aibă securitate energetică din 2026”, a susţinut el.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat că printre priorităţiel PNL se află şi modificări legislative care să deblocheze investiţiile din zona Mării Negre, privind problemele din energie. 

”Putem debloca aceste investiţii dacă vom face modificări la celebra Ordonanţă Dragnea 114 care a blocat exploatarea ofdfshore de gaze de la Marea Neagră”, a spus Stroe. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *