Top Tag

Ultimele stiri

Premieră medicală europeană la Cluj: A fost extirpată o tumoră renală de 10 cm extinsă la nivel cardiac VIDEO/FOTO – Coloane de lumină pe cer, la Belgorod, lângă granița cu Ucraina: Rușii au crezut că Rusia a folosit „cele mai recente arme”

Medicul militar a vorbit și despre eficiența acestor teste.

„Momentul în care efectuăm aceste teste rapide se corelează și cu rezultatul lor. Dacă le efectuăm în primele cinci zile de la debutul bolii, încărcătura virală este mai mare și, practic, șansa să obținem un rezultat pozitiv este mai mare. La persoanele care au un grad de imunitate mai mare, pentru că au fost vaccinate sau au trecut prin boală anterior, încărcătura virală este mai redusă și atunci probabilitatea ca un test rapid să iasă pozitiv este mai mică”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la un post TV.

Întrebat dacă testele rapide sunt mai puțin eficiente în depistarea Covid-19, Gheorghiță a răspuns: „Am observat și noi acest trend, mai multe persoane care erau chiar simptomatice care și-au făcut teste rapide și au ieșit negative și ulterior au fost confirmate de testele PCR. Cred că sensibilitatea testelor rapide este afectată de varianta Omicron, ceea ce va crea probleme din punct de vedere al costurilor pentru că un test PCR este mai costisitor și din punct de vedere al timpului de ieșire a rezultatelor”.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *