Top Tag

Ultimele stiri

Accident în Florești, în zona Lidl Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

Cercetătorii susţin că, dacă tratăm problema la modul general, ouăle au existat înainte de găini. Cele mai vechi fosile de ouă şi embrioni de dinozaur au peste 190 de milioane de ani. Fosilele de Archaeopteryx, considerate cele mai bătrâne păsări, au însă 150 de milioane, ceea ce înseamnă că păsările, în general, au apărut după ouă.

Aşadar, pentru ei, răspunsul potrivit căruia oul a fost primul e cel corect şi dacă ne gândim că, la un moment dat, o creatură asemănătoare găinii, care a provenit din ou, a produs la rândul ei un ou. Acesta conţinea markerii genetici a ceea ce, datorită unei mutaţii ulterioare, a devenit ceea ce numim găină în ziua de azi.

Deci chiar şi aşa, datorită modificărilor genetice, şi găina tot din oul unei alte creaturi a ajuns să se formeze sub formă general recunoscută în zilele noastre.

Pentru anumite tabere din lumea ştiinţifică, problema rămâne însă deschisă întrucât unii cercetători susţin că, orice răspuns ai da, poţi avea dreptate: “Există şi argumente care susţin că găina ar fi prima şi sunt la rândul lor valide pentru că depind de perspectiva abordată. Ne referim la găinile din ziua de azi sau la creaturile din care s-au dezvoltat ele?”, au întrebat ei.

Tu ce răspuns obişnuieşti să dai la această întrebare? Ce a fost primul, oul sau găină?

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *