Top Tag

Ultimele stiri

Rafila, după un an la Ministerul Sănătății: ”Mi-aş fi dorit un acces mai bun la medicamente al pacienţilor”. Ce spune despre modul de achiziţie a vaccinurilor pentru copii 5 beneficii surprinzătoare ale sucului de portocale: consumă-l zilnic și vei deborda de sănătate!

“Există complicații ale SARS CoV-2 și după faza acută și nu trebuie să le neglijăm. Având experiența de la gripă, pot spune că și după COVID pot apărea evoluții nefavorabile, predominant la nivelul plămânilor și inimii, chiar dacă forma este ușoara sau medie,” a declarat medicul primar infecționist de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, 

Carmen Dorobăț a atras atenția că o greșeală ce poate avea efecte grave pe termen mediu și lung este să interpretăm ieșirea din carantină drept vindecarea completă. 

“Controlul este absolut necesar, evaluarea la anumite perioade de timp, mai ales acum, de când perioada de carantina s-a micșorat. Evaluarea imagistică pulmonară la 30 de zile, dar și alte analize, pot ajuta pentru a descoperi o complicație din timp.

Lăsați organismul să-și ceară drepturile, dacă nu avem aceeași capacitatea de muncă ca înainte de boală, trebuie să respectăm acest lucru, nu trebuie să ne forțăm, trebuie să o luăm treptat, eventual să ne ajutăm de medicamente precum vitaminele. De asemenea, pacientul trebuie să-și anunțe medicul dacă simte că ceva este în neregulă și poate că nu vom mai avea astfel de tragedii,” a precizat medicul.

ATENȚIE LA SIMPTOME

De regulă, este vorba de menținerea unei senzații de obosealăa, senzație de apăsare în zona inmii si căderea părulului, mulți pacienți se plâng de căderea părului, a precizat Carmen Dorobăț.

 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *