Top Tag

Ultimele stiri

Accident în Florești, în zona Lidl Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

Din luna februarie scade, în primul rând, plafonul de preț, la 0,80 lei/kWh la energie electrică și 0,31 lei/kWh la gaze naturale.

PLAFONAREA PREȚURILOR0,80 lei/kWh la energie electrică0,31 lei/kWh la gaze naturaleSURSA: Guvernul României

Prețurile sunt și mai mici pentru cei care se încadrează într-un anumit consum, de maxim 500 de kWh pe lună în cazul energiei electrice și de maxim 300 de mc pe lună în cazul gazelor naturale.

CONSUMUL MAXIM PENTRU COMPENSARE500 kWh/lună la energie electrică300 metri cubi/lună la gaze naturaleSURSA: Guvernul României

Cei care nu depășesc această valoare plătesc doar 0,68 lei/kWh la energie electrică și doar 0,22 lei/kWh la gaze naturale.

CÂT PLĂTIM DUPĂ COMPENSARE0,68 lei/kWh la energie electrică0,22 lei/kWh la gaze naturaleSURSA: Guvernul României

Unii dintre români spun că cu vor putea plăti facturile pentru că au pensii de cel mult 1.000 de lei și că vor face economie, cu becurile stinse.

Protecția Consumatorului le cere furnizorilor să facă niște schimbări importante în favoarea clienților. Spre exemplu, să simplifice facturile astfel încât să fie pe înțelesul tuturor, să îi ajute pe clienți cu sfaturi pentru reducerea consumului dar și să pună la punct un sistem de alarmare, ca atunci când românii depăşesc consumul de referinţă, aceștia să fie notificaţi.

CE LE CERE ANPC FURNIZORILOR- simplificarea facturilor- educarea clienților- alarmă la depășirea consumului de referințăSURSA: ANPC 

Întrebat cu cât ar putea să scadă o factură daca stingem lumina intr-o camera pe care nu o folosimm directorul ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, la Realitatea PLUS, că „va scădea cu siguranță. Cu siguranță nu va genera costuri inutile pentru oricare dintre consumatori indiferent de posibilitatile financiare ale acestuia”.

Cu noua schemă de ajutor, românii vor plăti facturi mai mici decât până acum. Haideți să luăm spre exemplu un consum mediu la energie electrică. În ianuarie, pentru un astfel de consum am fi plătit o factură în valoare de 89 de lei, după plafonare și compensare. Pentru același consum, începând de luna aceasta vom plăti doar 85 de lei. Situația este similară și în cazul gazelor naturale. În ianuarie, pentru un consum mediu, cu ajutorul din partea statului, plăteam o factură în valoare de 523 de lei. Luna aceasta, vom plăti doar 484 de lei.

CUM VOR ARĂTA FACTURILE ROMÂNILOR

ENERGIE ELECTRICĂ

IANUARIE – 89 lei cu plafonare și compensareFEBRUARIE – 100 lei cu plafonare                   – 85 lei cu plafonare și compensare

GAZE NATURALE

IANUARIE – 523 lei cu plafonare și compensareFEBRUARIE – 682 lei cu plafonare                   – 484 lei cu plafonare și compensare

SURSA: Realitatea PLUS

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *