Top Tag

Ultimele stiri

Cum se poate răsturna votul Austriei în 8 decembrie – Siegfried Mureșan anunță soluția pentru aderarea României la Schengen Cel mai mare defect pe care-l ai și nu știi cum să scapi de el – Zodiile care nu au nicio ieșire

Rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus este de 22%, iar pe judeţe variază între 5% şi 41%, a declarat Amalia Şerban, director general al Direcţiei de asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi sănătate publică din Ministerul Sănătăţii.

„În acest moment, rata de ocupare a paturilor la nivel naţional este de 22% iar pe judeţe variază între 5% şi 41%, astfel încât, săptămâna viitoare, şcolile îşi vor putea continua activitatea”, a spus Şerban într-o conferinţă de presă.

Doar că pe site-ul Ministerul Sănătăţii, judeţele cu cea mai mică rată de ocupare a paturilor sunt Mehedinţi – 4, 8%, Brăila – 5,96% şi Covasna – 6,78%, iar la polul opus se află Suceava – 41,19% şi Cluj – 43,19%.

Toţi mai mulţi elevi vor face cursuri online săptămâna viitoare. Numărul minorilor infectaţi cu noul coronavirus este în creştere.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că în acest moment tinerii au cea mai mare rată de pozitivare.

„Rata de apariție a cazurilor grave la copii este foarte mică, ei în schimb se infectează foarte ușor. Tinerii în momentul de față au cea mai mare rată de pozitivare, cel puțin pe datele prezentate de ECDC. Cea mai mare creștere este la grupa de vârstă între 15 și 24 de ani, iar pe locul 3 este grupa de vârstă sub 15 ani.

Deci populația tânără este în mod frecvent afectată la acest moment, ca urmare a mobilității, interacțiunii crescute, o aderență la măsurile de prevenție mai scăzută și din acest punct de vedere impactul s-ar putea să fie intrafamilial pe cei vulnerabili. Tocmai de aceea, copiii necesită, mai ales cei sub 5 ani, care nu sunt eligibili pentru vaccinare, să fie protejați de aparținători”, a afirmat medicul Valeriu Gheorghiță.

În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 19.000 de infectări cu virusul care provoacă COVID-19. Dintre acestea, 4.015 de infectări s-au înregistrat la categoria de vârstă 0-19 ani, reprezentând 21% din total.

Potrivit ultimului raport GCS, la data de 20 ianuarie 4.945 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare din ţară, dintre care 414 sunt copii. În secţiile ATI sunt internaţi 547 de pacienţi, iar 13 sunt copii.

Ordinul comun al Ordinului Comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii prevede şi că la apariția a trei cazuri de COVID-19, într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/ grupe, cursurile se vor desfășura online pentru următoarele 10 zile, începând cu ziua următoare celei în care a fost confirmat al treile caz.

La data suspendării cursurilor în 50% dintre clasele sau grupele unei unități de învățământ, aceasta va suspenda prezența fizică la nivelul întregii unități, pentru 10 zile.

Măsură suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.

În situația în care în aceeași sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile cu prezența fizică pentru clasa în care au fost confirmate cazurile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Elevii din schimbul următor vin în continuare la cursuri după o dezinfectare prealabilă a sălii de clasa.

În cazul copiilor de grădiniţă, Ordinul Comun ME/MS nr. 5338/2015/2021 cu modificările și completările ulterioare prevede că în situația confirmării unui caz pozitiv într-o grupă de preșcolari, Direcția de Sănătate Publică stabilește contacții direcți și măsurile de carantinare ce se impun. Astfel, contactii direcți vor intra în carantină timp de 10 zile.Preșcolarii care nu au fost identificați de către DSP drept contacti direcți vor continua activitatea cu prezență fizică.

La nivelul zilei de vineri, 14 ianuarie, un număr de 3095 de formațiuni de studiu, reprezentând circa 2,2% din numărul total, își desfășurau activitatea în sistem online.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *