Top Tag

Ultimele stiri

Vremea 2 octombrie – Temperaturile se schimbă radical – Cod galben de furtuni în mai multe regiuni din țară Sărbătoare 2 octombrie – Cruce cu roșu în calendar – Zi mare pentru credincioșii din România

„Este excesivă discuția strict despre militari, cine trimite mai mulți și unde anume. Un militar francez sau american, lovit cu steagul în mână, ar cântări enorm. NATO trebuie să aiba o voce comună, iar atunci când se ia o decizie, atunci cu acea decizie se merge. Se fac acele compromisuri care nu comprimit. Aceste negocieri sunt complicate, e vorba de o amenințare cu invazia unui stat european, e vorba de modificarea granitelor prin forță, ceea ce este interzis, iar revenirea la aliniamentul NATO din 1997 sau sa nu se mai extindă Alianța. Un compromis ar putea avea loc, mai ales că au ajuns la o înțelegere scrisă. Aici, semnificația internațională, reprezintă un semnal destul interesant. Decizia fiind la vârf, este greu să faci o predicție, dar o invazie generalizată este greu de acceptat”, a declarat Cristian Diaconescu în emisiunea „Controversat”.

„Este bine să fii la toate mesele de negociere, în loc să fii meniu. Când ești în ochiul vulcanului, ai responsabilități. Rusia a intuit o anumită zonă de sensibiltate la partenerii europeni și nu este bine deloc. România ar trebui să ceară garanții suplimentare”, a mai spus Cristian Diaconescu. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *