Top Tag

Ultimele stiri

Polițiștii din Cluj protestează ”original” din motive financiare: Ieșim de pe grupurile de Whatsapp și Telegram! Ședință CRUCIALĂ a coaliției la Palatul Victoria – Deciziile pentru români înainte de 1 ianuarie 2023

Vasile Dîncu a declarat că nu se pune problema ca România să trimită soldați sau echipamente în Ucraina și a subliniat că nu s-a discutat despre activarea rezerviștilor.

„Nu se pune problema a trimite soldați sau echipamente în Ucraina. Dacă vă uitați în regulile NATO, nici NATO nu poate face asta. Dislocarea trupelor se poate face doar dacă este amenințată o țară membră a NATO. În cazul Ucrainei nu e vorba de asta.

Nu s-a discutat despre activarea rezerviștilor. Nu suntem în această situație”, adăugând că verificarea rezerviștilor și a numărului acestora se fac în fiecare an, prin rotație. Ministrul Apărării a precizat că pe agenda CSAT de astăzi este o analiză a impactului unui posibil conflict asupra României. 

”Vom propune o serie de măsuri, chiar dacă nu se pune problema unei intervenţii militare a NATO, indiferent de ceea ce se întâmplă, sigur că vor fi consecinţe în lanţ asupra securităţii zonei şi chiar asupra întregii Europe”, a mai spus ministrul, miercuri, la Institutul Cantacuzino. Principalele teme de discuție vor fi și consecințele asupra lanțului de aprovizionare cu energie, despre sistemul bancar.

Vasile Dîncu a mai declarat, legat de prezența Franței prin trupe de militari pe Flancul estic, Vasile Dîncu a mai spus că „există doar dorinţa aliaţilor de a fructifica acest plan de a aduce mai multe echipamente, în cazul unui conflict. Nu avem nici termene, dar există proceduri NATO, pentru toate aceste lucruri. În momentul în care va fi cazul, vom putea vorbi şi de proceduri, era vorba mai degrabă de declaraţii şi de proiecte viitoare”.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *