Top Tag

Ultimele stiri

Biciclist lovit de o mașină în apropiere de Iulius Mall Cluj, în timp ce traversa strada Cluj: O bunică a dispărut de acasă! AȚI VĂZUT-O??

Încă din primele minute ale grevei, implicarea politică și-a făcut simțită prezența. Cel care a declanșat greva și care cerea răspicat demiterea directorului STB numit de către liberali, Adrian Criț, a fost liderul de sindicat Vasile Petrariu. Acesta a fost acuzat de către primarul Capitalei, Nicușor Dan, că a orchestrat greva strict din motive politice.

Potrivit publicației Replica, ca să-i demonstreze lui Nicușor că greșește, Vasile Petrariu a demisionat din funcția pe care o avea în Consiliul General al Capitalei, funcție în care a fost propus din partea PSD.

Liderul de sindicat a sărit la gâtul lui Nicușor: „Nu, domnule Nicușor Dan! Cei peste 10.500 de angajați ai STB SA nu au ieșit în stradă pentru un partid sau pentru că le-am zis eu! Au ieșit în stradă pentru că dvs. și conducerea penală pe care ați instalat-o la STB SA ați refuzat timp de un an de zile să dialogați cu acești oameni”.

Petrariu este la bază lăcătuș mecanic, iar pe lângă poziția pe care o are în cadrul sindicatului, acesta câștigă și din acțiunile de la Centrul de Sănătate al STB, pentru că, potrivit Libertatea, 5% dintre acțiuni sunt deținute de către Sindicatul Transportatorilor din București. Potrivit Economedia, acesta încasează anual un venit de peste 42 000 lei, dar omite să trecă în declarația de avere și câștigurile de la Centrul de Sănătate.

Profitând de situație, directorul STB, Adrian Criț, l-ar fi acuzat pe Petrariu de incompatibilitate.

„Au fost identificate mari afaceri în care este implicat, afaceri pe care le are cu STB prin Centrul de Sănătate și diferiți furnizori. Domnul Petrariu simte că a pierdut puterea, această societate este condusă, nu mai conduce sindicatul reprezentativ”, a precizat Adrian Criț, director STB.

În 2020, Nicușor Dan l-a acuzat pe Petrariu împreună cu sindicatul pe care îl reprezintă acesta că ar face campanie electorală pentru Gabriela Firea, după ce Sindicatul Transportatorilor București le-ar fi transmis angajaților dintr-o autobază STB următorul mesaj: „Votează cu cel ce ți-a dat, nu cu cel care promite! Păstrează ce ai, poate se va înmulți! Nu vota cu creierul. E sentimental. Burta simte foamea și neajunsurile! Dacă prezentul e acceptabil, viitorul poate fi sumbru! Fără subvenție, călătoria va fi 7-8 lei! Votezi falimentul? Vezi cu cine votezi!!! Poate serviciul comercial dispare?? NU ALEGI SIGURANȚA FAMILIEI?”

Dar Petrariu nu este singurul reprezentant STB care ar reprezenta mai mult interesele politice decât pe cele ale Societății de Transport. PNL nu s-a lăsat mai prejos și pare că a presărat toată conducerea STB cu personaje „în geci galbene”.

Așa se face că un membru al filialei PNL Sector 1, Diana Mardarovici, este și membru supleant în Adunarea Generală a STB. Aceasta este consilier general și reprezintă interesele municipalității în Adunările Generale ale Acționarilor. Doamna Mardarovici ne-a oferit răspunsul pentru această situație.

Tot de la PNL Sector 1 vine și directorul Direcției Infrastructură din STB, Lucian Mincu. Înainte să gestioneze transportul din Capitală acesta era impresar de fotbal. Potrivit Lumea Politică, în trecut Mincu a fost acuzat că i-a cerut unui fotbalist începător o sumă de bani ca să-l lase să joace.

Adevărații „câștigători” a locurilor de la STB par să fie însă liberalii de la Sectorul 3, care au o treime din voturile din Consiliul de Administrație al Socității.

Potrivit Lumea Politică, printre cei trimiși acolo de PNL se numără Andrei Diculescu Bighea care, după ce a ratat postul de consilier local la Sectorul 3, ar fi primit ca premiu de consolare un post în administrația STB.Tot din partea PNL vine și șefa Autobazei Obregia, Florentina Bălan. Alături de ea, liberalii de la Sectorul 3 îl mai au ca factor decizional și pe Andrei Sorin, de la Uzina de Reparații SRL, dar și pe Bogdan Damian, un consilier juridic care a ajuns în Consiliul de Administrație al STB. Lumea Politică relatează că Damian ar fi fost cunoscut în cadrul PNL drept „șoferul lui Cîțu”, în special pentru că a fost șeful de cabinet al acestuia la Senat, loc din care l-a urmat pe Cîțu la Fianțe și mai apoi la Palatul Victoria.

Nici filiala PNL din Sectorul 4 nu duce lipsă de membri în cadrul Societății de Transport din București. Potrivit Lumea Politică, cap de listă ar fi șoferul Mitică Neagu, ales vicepreședinte al PNL Sector 4, cu implicații adânci în lumea politică și în activitate sindicală. Publicația citată relatează că Mitică Neagu a sponzorizat în 2012 Partidul Democrat Liberal cu o sumă exorbitană comparativ cu veniturile unui angajat RATB.

Un loc în Biroul Politic al PNL Sector 4 a primit și Costel Sabarez. În paralel, acesta este și director tehnic al STB. Colegul lui în Biroul liberal este Alin Bădălău, un sindicalist STB de la Autobaza Vatra Luminoasă. Pe lista sindicaliștilor STB din PNL se află și Liviu Coman, dar și Costin Damaschin.

Nici liberalii din Sectorul 5 nu lipsesc din grilele STB, unde Alexandru Mădălin Angelina este șeful unui departament din cadrul STB, iar Sectorul 6 este reprezentat în STB de către Cristian Ilaș, director de Exploatare la Societatea de Transport și membru în Sindicatul Transporturilr București.

Tot din partea sectorului 6, unde a candidat în 2020 pentru un post de consilier local, vine și Paula Bîrsan, angajată STB la Autobaza Titan. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *