Top Tag

Ultimele stiri

Se vinde cabana Babele! Prețul este exorbitant – FOTO Ediția aniversară a Zilelor Clujului! Cel mai așteptat eveniment al toamnei va avea loc săptămâna aceasta

„Au avut 10 voturi, aveam nevoie de 11. Cu toate astea, proprietarii au primit notificări de expropriere. Se merge înainte.”, spune Alexandru Iacoban, reprezentant USR în Consiliul Local Mogoșoaia.

Dintre cei 10 consilieri locali care au votat hotărârea de expropriere, 8 sunt membri PNL, iar 2 sunt din partea PMP. La polul opus, dintre cei 5 consilieri care s-au opus, 4 sunt USR-iști iar unul, social-democrat. În acest caz, Ministerul Dezvoltării le dă drepate USR-iștilor.

„Pentru un consiliu local care numără 15 consilieri (un număr divizibil cu trei), adoptarea hotărârilor pentru care se solicită majoritatea calificată se va putea realiza în cazul în care respectiva hotărâre va fi adoptată cu 11 voturi, respectiv primul număr natural care este mai mare decât valoarea numerică rezultată în urma aplicării fracției stabilite prin lege (două treimi) la totalul membrilor organului colegial stabilit în condițiile legii. Totodată, (…) același număr (11) se regăsește și în Anexa 11 a Regulamentului de organizare și funcționare a consiliului local, aprobat prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, nr. 25/2021.” – legea e de partea consilierilor USR.

De cealaltă parte, primarul Paul Precup a contrazis calculele funcționarilor de la minister și a oferit o lecție de matematică la o ședință recentă a consiliului local.

Pentru ca „Sectorul Zero” să poată fi construit, sutelor de proprietari care dețin cele 330 de hectare din zona vizată și care are trebui să cedeze 39% din aceste suprafețe în favoarea Primăriei, li s-au propus două variante: fie să li se achite un preț de 1,88 de euro/mp pentru suprafețele cedate, fie să primească 61% din suprafață în teren intavilan, aflat în altă zonă. Astfel, terenul pe care aceștia ar urma să îl primească din partea Primăriei ar fi mult mai valoros decât cel extravilan, pe care aceștia ar urma să îl cedeze. Locuitorii comunei nu sunt mulțumiți de aceste variante, dar câțiva liberali care dețin terenuri în acea zonă s-au arătat foarte încântați.

Astfel, pare că disputa exproprierilor capătă un iz politic, pentru că, printre cei care îmbrățișează ideea exproprierii se numără nume sonore din Partidul Național Liberal: senatoarea și fostul președinte PNL, Alina Gorghiu dar și părinții acesteia, care dețin o suprafață importantă de teren în zona vizată.Potrivit G4Media, și președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu deține aproape 10 mii de mp în zona vizată pentru demararea proiectului. Pe listă apare și un secretar de stat de la Ministerul Transporturilor, liberalul Ionel Șcrioșteanu. În acea zonă, mai dețin teren și câțiva consilieri locali dar și primarul liberal Paul Precup care a înregistrat pe numele fiului său minor peste 10 mii de mp. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *