Top Tag

Ultimele stiri

Protecția Consumatorilor Cluj a oprit de la consum produse stricate din Auchan Cluj – FOTO USR PLUS Cluj solicită creșterea burselor elevilor clujeni cu 15%! Consilier local: Se găsesc bani pentru funcționari, însă pentru elevi nu

“Dosarul meu e facut cu o greutate covarsitoare pe baza denuturilor lui Radu Enache, fost director al HP Romania, si Irinei Socol, fosta sefa Siveco Romania. Am spus de foarte multe ori ca acesti oameni mint. 

Anul trecut am facut un denunt la Parchetul din Constanta – pentru ca mi-am facut mutatie acolo, nu stiam cum vor evolua lucrurile si am pus raul inainte, sa fiu mai aproape de parintii mei care sunt batrani – si i-am denutat pe acesti doi domni. Denuntul contine date concrete care demonstreaza ca Radu Enache de la HP a cerut 2 miliarde de euro de la Irina Socol pe care mi-a spus ca mi-i va da mie (2 milioane de lei – n.r.). Am avut probe. Cei doi au fost pusi sub acuzare. (…)

Cei doi au fost martori sub acoperire – ea e protejata anumitor personaje extrem de influente din SRI. E preferata institutionala a unei parti din SRI de vreo 10 ani de zile”, a afirmat Lucian Duta, in exclusivitate, la Realitatea PLUS. 

Coldea voia datele romanilor pentru o arma cibernetica. Care era obsesia sa și pe cine protejeaza SRI

“Mi-a prezentat-o dl general Zamfir de la SRI. Sa nu credeti ca ii pasa lui Coldea de proiectele de sanatate de la CNAS. Sunt 2 oameni in Romania obsedati de putere in ultimii 30 de ani: unul e Ion Ilescu, altul e Traian Basescu, ambii alesi de catre popor.

Exista insa un om mai intunecat si cu o apetenta aproape bolnavicioasa pentru macansimele subterane, si acesta este generalul Forin Coldea. Am interactionat de multe ori cu el. Cu el am stabilit sa vina cei de la SRI sa faca aceste caiete de sarcini. Ma saturasem de presiunile care se faceau asupra mea de dl Coldea si atunci m-am dus la el si i-am spus ca nu mai fac si atunci au venit ei sa faca, dar sa isi asume si sa semneze. Tinta lui au fost bazele de date ale tuturor romanilor care foloseau la asa-numitul proiect Big Brother, in care sunt monitorizati toti cetatenii din Romania.

Au acces in timp real la tot ce fac romanii: pe ce cheltuie banii, unde au fost in concediu. Accesul e la un simplu click. Obsesia pe care a avut-o a fost sa santajeze tocmai sistemul Judiciar din Romania”, mai spune fostul sef al CNAS.

Banii au fost identificati si s-a pus sechestrul. Nu au ajuns niciodata la mine

Intrebat daca in afara de denunturile celor doi la dosarul sau au fost aduse si alte probe cum ca acei bani ar fi ajuns la el, Lucian Dute a raspuns: “Acuzatia de luare de mita trebuie demonstrata de probe in Justitie. Proba cea mai puternica pe care au avut-o procurorii DNA a fost declaratiile celor doi. Parchetul a confiscat printr-o adresa brusca de pe o zi pe alta dosarul de la Constanta, si l-a dat la DNA (…). Ce credeti ca a facut DNA? Cu o zi inainte de a se da pronuntarea, in total dispret fata de colegii lor, au incercat sa influenteze decizia judecatorilor printr-o hartie in 4 randuri care spune ca infirma inceperea urmaririi penale. Nu au exista niciodata bani ajunsi la mine”. 

Intrebat daca au ajuns, in schimb, bani la partid, fostul sef al CNSAS a spus ca “nu vrea sa discute despre asta”.

“Daca extrageti declaratiile lui Enache si Socol, veti vedea ca dosarul nu sta in picioare. Banii, restul pana la 6 milioane, sunt in niste conturi care sunt deja la dispozitia statului. Sunt identificati, nu au nicio legatura cu mine. S-a facut analiza circuitelor pe baza denunturilor lor, s-au identificat si s-a pus sechestrul pe ei. Banii au existat”, a comentat acesta, subliniind, pe de alta parte, ca “Irina Socol e aparata mai ales de gasca de cativa indivizi care sunt in jurul lui Coldea”. 

N-am fost niciodata partenerul Sistemului. Pe mine Sistemul mereu m-a rejectat

In context, el a recunoscut ca, pe de o parte, a facut denuntul catre Parchetul din Constanta si ca sa i se imbunatateasca situatia din Justitie. “Pe fond, am avut incrdere ca daca merg si arat instantei dovezile clare ca oamenii mint o sa vada si o sa constate ca oamenii mint. Nu am sperat ca ma va salvat sistemul. Pe mine sistemul m-a rejectat mereu. Eu nu am fost niciodata ascultator.

Coldea mi-a multumit pentru ca scopul pentru care a folosit-o pe Socol a fost sa ia codurile de la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate si sa le foloseasca la sistemul prin care suntem astazi monitorizati”, a aratat medicul Lucian Duta.

 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *