Top Tag

Ultimele stiri

Război în Ucraina, ziua 283: Bombardiere rusești, cu capacitate nucleară, observate în trei regiuni – LIVE TEXT Ouă mai scumpe înainte de Crăciun – România importă o mare cantitate

Este un motiv de îngrijorare, dar credem că la nivelul opiniei publice nu este necesar să comunicăm mai mult decât s-a comunicat. Pentru că nu suntem în cazul iminenţei unui conflict în care populaţia să fie implicată. Din perspectiva transparenţei este bine să poţi comunica cu populaţia tot timpul. Şi noi vrem să accelerăm acest proces”, a declarat ministrul la un post de televiziune.

Întrebat de ce preşedintele Klaus Iohannis nu a vorbit despre situaţia de la graniţa României, ministrul Apărării Naţionale a explicat că, atât şeful statului, cât şi premierul au susţinut conferinţe de presă pe acest subiect.

”Preşedintele României a vorbit despre această situaţie şi a comunicat şi cu presa, atunci când a fost la întâlniri la Bruxelles, premierul României a fost împreună cu dânsul la sediul NATO şi a avut o conferinţă de presă comună cu secretarul general NATO. Preşedintele vorbeşte mai puţin decât ceilalţi din sistem, asta este ordinea piramidală într-un sistem de apărare. În acest moment, al unor negocieri care s-au dus într-un timp accelerat la Geneva, la Bruxelles şi în alte locuri, se comunică în general mai puţin cu populaţia. Comunici atunci când ai ajuns la un rezultat sau atunci când există un pericol pentru România. Nu era cazul în acest moment. Pregătirile noastre sunt pregătiri tactice şi strategice care îşi urmează cursul şi în momentele respective nu cred că merita să comunicăm cu tot sistemul de apărare, să comunicăm des”, a declarat Dîncu.

În plus, ministrul a afirmat că există ”o anumită inhibiţie” a armatei de a vorbi cu presa despre pregătirile pe care le face.

”Există o anumită inhibiţie de a vorbi, din partea Armatei cu presa, pentru pregătiri, din două motive. Un motiv este că sigur aceste strategii au regim de secret de stat şi nu poţi să faci o pregătire strategică la televizor, decât atunci când vorbeşti de componenta strategică a ceea ce înseamnă pregătirea populaţiei pentru un posibil conflict. Este singurul lucru despre care poţi vorbi. În al doilea rând, orice încercare de a populariza foarte mult, de a dezbate această situaţie poate da semnalul unei escaladări din partea noastră a situaţiei”, a mai declarat Vasile Dîncu.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *