Top Tag

Ultimele stiri

Zelenski: „Facem totul pentru a creşte oferta şi a contribui semnificativ la securitatea alimentară mondială” EXPLOZIE la o centrală pe lemne, urmată de un incendiu: o femeie, în stare gravă, cu arsuri

Fiecare se pregătește cum știe mai bine, însă cei care au vrut să fie cu adevărat pregătiți au început să-și strângă echipamentele cu ani în urmă.  

Este și cazul lui Romeo Simion, care colectează echipamente militare de 10 ani.

„Sunt stații radio de emisie-recepție folositede Armata Română până în 1989. Sunt și depășite, și majoritatea sunt și nefuncționale.Sunt doar ca piese de colecție. Nu le mai putem folosi”, a declarat colecționarul.

Întrebat despre căștile, Romeo Simion a spus că „au fost folosite tot de Armata Română. Iar prin anii 50-60 am fost înzestrați cu modelul de cască rusească, foarte elegantă… Acum se folosesc alte căști”.

„Dacă vin ăștia dinspre vest cred că o să port modelul olandez, dacă vin rușii , o să o pun pe aceasta, a glumit în continuare colecționarul Romeo Simion.

„Stațiile de emisie-recepție sunt vechi, cântăreau 1 kg. La revoluție și-au demonstrat potențialul, că majoritatea nu au funcționat. 

Cu telefonul de campanie se vorbea în tranșee. Dacă vin, am cu ce să-i primesc..”, a mai comentat în glumă.

„Pasiunea pentru tehnica militară o are orice băiat, bărbat. Am crescut cu revista Cutezatorii , Tehnium, ne plăcea să insurubăm diverse”, a mai spus colecționarul Romeo Simion. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *