Top Tag

Ultimele stiri

Rafila, după un an la Ministerul Sănătății: ”Mi-aş fi dorit un acces mai bun la medicamente al pacienţilor”. Ce spune despre modul de achiziţie a vaccinurilor pentru copii 5 beneficii surprinzătoare ale sucului de portocale: consumă-l zilnic și vei deborda de sănătate!

Cel mai bine este să-ți pregătești singură esența de portocale pentru deserturi, mai ales că metoda de preparare este extrem de simplă și necesită doar câteva ingrediente pe care sigur le ai și tu în cămară.

Ingrediente pentru esența de portocale:

La prepararea esenței de portocale pentru prăjituri ai nevoie de 5 portocale mari, este foarte important ca portocalele să fie bio, fără pesticide și diverse alte substanțe toxice. Trebuie să ții neapărat cont de acest aspect deoarece fructele sunt adeseori stropite cu pesticide, iar coaja lor conține multe substanțe iritante și periculoase pentru organism.

50 ml votkă de bună calitate/ alcool alb de bună calitate

Mod de preparare al esenței de portocale

Esența de portocale autentică se prepară simplu, însă pentru obținerea acestei licori aromate care face minuni pentru savoarea prăjiturilor tale, trebuie să ai răbdare câteva luni

Mai întâi trebuie să speli bine portocalele și dă coaja pe răzătoare. Nu răzui pulpa albă de la interiorul coajei pentru că este amăruie și va distruge aroma esenței.

O esență de portocale adevărată se obține doar din coaja subțire și portocalie. Pune apoi coaja de la cele 5 portocale răzuite într-o sticluță cu dop cu filet. Toarnă cele 50 ml de votkă/alcool și așteaptă cel puțin 3 – 4 luni să își lase aroma și parfumul.

Ține sticluța la rece și agită conținutul din când în când. Apoi strecoară esența și vei obține un lichid fin, clar și aromat, cu un parfum minunat de portocale.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *