Top Tag

Ultimele stiri

Vremea 2 octombrie – Temperaturile se schimbă radical – Cod galben de furtuni în mai multe regiuni din țară Sărbătoare 2 octombrie – Cruce cu roșu în calendar – Zi mare pentru credincioșii din România

“Sunt gata să trimit echipament militar în Ucraina. Deja oferim consiliere”, a declarat Mette Frederiksen într-o conferinţă de presă.

„Știm că există o cerere de consiliere în legătură cu securitatea cibernetică”, a adăugat ea.

Nu se pune problema pentru moment trimiterea soldaților danezi în Ucraina, însă, a precizat premierul: „Nu este ceva care să fie în discuție”.

„Ca și alții, vrem să ajutăm, a spus Mette Frederiksen. „Am convenit la nivel internațional să aplicăm sancțiuni dacă Rusia atacă Ucraina”.

În timpul unei vizite de săptămâna trecută la Copenhaga a șefului diplomației ucrainene, Dmytro Kuleba, guvernul danez îl asigurase deja de sprijinul său și anunțase decizia de a aloca Kievului un ajutor anual de aproape 80 de milioane de euro.

Acest plan se adaugă unui „program de sprijin” de 22 de milioane de euro anunțat la jumătatea lunii ianuarie de șeful diplomației daneze.

Confruntat cu amenințarea unei invazii ruse, Washingtonul pregătește împreună cu aliații săi din NATO noi sancțiuni împotriva Moscovei. Rusia și Statele Unite se vor confrunta luni la Consiliul de Securitate al ONU.

Discuțiile ruso-ucrainene urmează să continue la începutul lunii februarie la Berlin.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *