Top Tag

Ultimele stiri

Biciclist lovit de o mașină în apropiere de Iulius Mall Cluj, în timp ce traversa strada Cluj: O bunică a dispărut de acasă! AȚI VĂZUT-O??

Conducătorul bisericii ortodoxe din Cipru, arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea, a anunţat că preoţii care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 vor fi suspendaţi, de marţi, dacă vor continua să nu respecte dispoziţiile privind prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus, scrie rfi.fr.

Într-un interviu acordat unui post de radio, arhiepiscopul Chrysostomos a anunțat și numărul celro care vor fi suspendați chiar de marți. 

Înaltul prelat a explicat că 27 dintr-un total de 123 de preoţi din dioceza lui nu sunt vaccinaţi, 15 dintre aceştia din motive medicale. Ce i12 preoți vor fi suspendați pentru trei luni, însă dacă vor continua să se opună deciziilor lui, riscă să fie caterisiţi, excluşi din cler, a avertizat arhiepiscopul, adăugând că este ”fără precedent” faptul că preoţi şi teologi nu se supun epicopului care le este şef.

Conducătorul Bisericii Ortodoxe din Cipru Chrysostomos al II-lea este cunoscut pentru poziția sa față de pandemie și de vaccinarea anti-COVID-19. Arhiepiscopul a susţinut de la început campania de vaccinare şi a fost printre primii care s-au vaccinat, în decembrie 2020.

Biserica ortodoxă, majoritară în partea grecească a insulei divizate, a adoptat aceste măsuri anti-COVID-19.  În 2021, arhiepiscopul a  avertizat că nu va tolera angajaţii care refuză să se vaccineze, nu poartă mască de protecţie sanitară şi instigă lumea să refuze imunizarea.

Numărul infecţiilor cu noul coronavirus a scăzut în Cipru în ultimele săptămâni, după ce a atins un vârf de 5.457 de cazuri la 4 ianuarie. Tot în ianuarie s-a înregistrat un bilanț imens de decese din cauza COVID-19.

Circa un sfert din populația de un milion a Ciprului s-au infectat în pandemie, din care peste 700 au murit. Potrivit datelor oficiale, au fost raportate oficial 253.350 de cazuri de covid-19 şi 731 de morţi.

Rata de vaccinare în Cipru este de aproximativ 75 % cu prima doză și 71% cu a doua doză, potrivit cifrelor oficiale.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *