Top Tag

Ultimele stiri

Se vinde cabana Babele! Prețul este exorbitant – FOTO Ediția aniversară a Zilelor Clujului! Cel mai așteptat eveniment al toamnei va avea loc săptămâna aceasta

Potrivit studiilor, experţii sunt de părere că trebuie să alegem geluri care conţin cel puţin 62% alcool, dar nu mai mult de 80%. Şi să le folosim doar ocazional, nu în exces! Acestea nu trebuie să înlocuiască apa şi săpunul.

Alcoolul sanitar este o soluție pe bază de alcool etilic 70%, la mare căutare în această perioadă. Se utilizează pentru uz extern, acționând ca antiseptic față de bacterii.

Folosirea în exces poate dăuna, însă, mai mult decât ați crede. Potrivit medicilor, pot apărea dermatite sau, fără să vreți, puteți să distrugeţi bariera naturală de protecţie a pielii.

”Chiar și cu apariția vaccinurilor și tratamentelor specifice împotriva COVID-19, măsurile de igienă a mâinilor și distanțarea socială joacă în continuare un rol important în prevenția infecției cu noul coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă utilizarea dezinfectanților pe bază de alcool (alcool sanitar, sau altele) pentru igiena frecventă a mâinilor.

Deși foarte eficiente, folosirea excesivă a acestor produse poate provoca rezistență antimicrobiană locală (Enterococcus, Pseudomonas, etc), dermatite de contact ale mâinilor (dificil de tratat), afectarea barierei de aparare a pielii și expunerea acesteia la alte infecții virale sau bacteriene.

În concluzie, deși dezinfectarea frecventă a mâinilor pentru a preveni infecția COVID-19 funcționează și ar trebui practicată de toată lumea, există unele riscuri inerente de care ar trebui sa fim constienți”, a declarat, pentru Realitatea.net, dr. Mihai Lupu, medic specialist dermato-venerologie.

Pentru a vă proteja pielea de aceste riscuri, este recomandat să combinați alcoolul sanitar cu glicerină.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *