Top Tag

Ultimele stiri

Chirurg clujean, cu 9.600 de euro salariu pe lună de la stat și privat. Profesorul Ștefan Florian reclama că tinerii nu au loc în sistem Polițiștii din Cluj protestează din motive financiare: Ieșim de pe grupurile de Whatsapp și Telegram!

Blinken încearcă în acest turneu să convingă aliaţii europeni ai SUA să se ralieze unui răspuns mai dur împotriva Moscovei şi să susţină Ucraina în eventualitatea unui atac rusesc, relatează Agerpre, care citează Wall Street Journal (WSJ). Demersul secretarului de stat al SUA este însă îngreunat de ţările care au legături economice strânse cu Rusia. Reamintim că Washingtonul şi UE au ameninţat Moscova cu sancţiuni economice dure dacă recurge la o ofensivă militară împotriva Ucrainei.

Blinken s-a întâlnit, în cursul zilei de miercuri, în capitala Ucrainei cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu ministrul de Externe Dmitro Kuleba. Astăzi, oficialul se află la Berlin pentru discuţii cu Regatul Unit, Franţa şi Germania asupra dosarului ucrainean, iar mâine va avea o întrevedere la Geneva cu ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov.

Acesta din urmă a declarat vinerea trecută că Rusia aşteaptă săptămâna aceasta să primească ”în scris” răspunsuri la propunerile sale privind arhitectura de securitate europeană transmise către SUA şi NATO.

Moscova cere în special excluderea oricărei noi extinderi a NATO către Est, mai ales către Ucraina, încetarea cooperării Alianţei cu statele din fostul bloc sovietic şi renunţarea la manevrele şi desfăşurările de trupe ale NATO în Europa de Est.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *