Top Tag

Ultimele stiri

Răspuns-fulger SUA pentru Rusia: Putin este „iresponsabil” când vorbește despre folosirea armelor nucleare – VIDEO Premierul Nicolae Ciucă și cancelarul Austriei, discuție despre aderarea României la Schengen, înainte de votul din 8 decembrie

Wim Jansen, vicecampion mondial cu naţionala de fotbal a Olandei în anii 1974 şi 1978, a murit marți, 24 ianuarie, la vârsta de 75 de ani.

Anunțul decesului a fost transmis de clubul Feyenoord Rotterdam, unde fostul mijlocaş a jucat sute de meciuri ca apoi să antreneze.

Wim Jansen a jucat 500 de meciuri pentru Feyenoord. Mai mult, a reușit să câștige Cupa Campionilor Europeni după o finală cu Celtic Glasgow disputată în Itala, la Milano.

În sezonul următor, echipa din Rotterdam a fost eliminată chiar de echipa românească UTA Arad în primul tur al competiţiei, după 1-1 în tur, pe De Kuip (gol reuşit chiar de Jansen), şi 0-0 în retur.

Printre trofeele obţinute cu Feyenoord au mai fost patru campionate ale Olandei şi o Cupă UEFA (1974). În 1982, el a fost campion al Olandei cu Ajax Amsterdam

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *