Top Tag

Ultimele stiri

Chirurg clujean, cu 9.600 de euro salariu pe lună de la stat și privat. Profesorul Ștefan Florian reclama că tinerii nu au loc în sistem Polițiștii din Cluj protestează din motive financiare: Ieșim de pe grupurile de Whatsapp și Telegram!

Antonio Miro, creator de modă, specialist în design şi om de afaceri, un reprezentant de seamă al modei spaniole, a murit joi la vârsta de 74 de ani, au anunţat surse din anturajul familiei sale, citate de EFE.

Creatorul de modă a suferit un atac de cord în urmă cu şase zile şi de atunci era internat şi plasat în comă indusă. Designerul nu şi-a mai revenit şi a decedat joi, 3 februarie.

Născut la Sabadell în 1947 şi având un tată croitor, Antonio Miró şi-a deschis în 1968 primul său magazin, Groc, pe bulevardul Rambla Catalunya din Barcelona, optând pentru un stil avangardist, orientat spre un public alternativ în căutare de noi tendinţe.

Succesul obţinut de primul lui butic l-a îndemnat să înfiinţeze propria marcă, “Antonio Miró”, pentru bărbaţi şi femei, cu care a ajuns să prezinte colecţii pe multe podiumuri internaţionale în metropole ca Paris, Tokio şi New York.

La începutul noului secol, compania lui Antonio Miró a intrat în criză şi, după negocieri cu mai multe grupuri de modă, el a vândut 70% dintre acţiuni unei societăţi în 2008 şi s-a distanţat treptat de lumea afacerilor, pentru a se concentra doar pe design.

În 1988, Antonio Miró a fost recompensat cu premiul Cristóbal Balenciaga pentru “cel mai bun designer spaniol”, iar în anul 2000 a primit medalia FAD pentru întreaga carieră, acordată de Asociaţia de Design Industrial şi Promovarea Artelor Decorative.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *