Top Tag

Ultimele stiri

Cum explică psihologii gestul tulburător al mamei din Constanța care a încercat să-și arunce copila în fața mașinilor Primar de 20 de ani, Emil Boc explică de ce s-a construit haotic: ”Până s-au reglat regulile a făcut fiecare tot ce a vrut”

Bineînțeles că pandemia nu s-a încheiat, însă vedem lumina la orizont, a spus miercuri președintele confederației elvețiene, Ignazio Cassis, citat de AFP. 

Semnele unei ieșiri iminiente din criză se înmulțesc, lăsând să se întrevadă începutul unei faze endemice, se arată într-un comunicat al guvernului care anunță renunțarea, de la 3 februarie, la carantină pentru contacții unui caz COVID-19 și la obligația muncii de la domiciliu. 

Cassis a susținut că această nouă fază este posibilă datorită vaccinării și a cerut prudență în continuare. 

Ridicarea totală a restricțiilor ar putea intra în vigoare din 17 februarie, eliminând astfel obligativitatea prezentării permisului de sănătate la restaurante și în centrele culturale, dar și purtarea măștilor de protecție în mijloacele de transport în comun și magazine.

De asemenea, nu vor mai fi restricții legate de întâlniri private și publice.

Dacă situația însă rămâne incertă până pe 16 februarie, Elveția a planificat să procedeze la o relaxare în două etape.

În orice caz, persoanele infectate vor trebui să continue să se izoleze.

Consiliul Federal își bazează relativul optimism pe „evoluția favorabilă a situației din spitale” în ciuda unei rate record de contaminare în țară.

În ultima zi, au fost aproape 41.000 de noi infectări la o țară de 8,6 milioane de locuitori.

Ocuparea paturilor de terapie intensivă a continuat să scadă ca urmare a „imunității ridicate a populației datorate vaccinării sau a infecției anterioare” și a faptului că varianta Omicron „provoacă mai puține complicații severe decât celelalte variante”, arată autoritățile. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *