Top Tag

Ultimele stiri

Premieră medicală europeană la Cluj: A fost extirpată o tumoră renală de 10 cm extinsă la nivel cardiac VIDEO/FOTO – Coloane de lumină pe cer, la Belgorod, lângă granița cu Ucraina: Rușii au crezut că Rusia a folosit „cele mai recente arme”

“Îi intind mana si ii spun: “Ma recomand. Ma cheama Florin Piersic”. As fi dat orice sa il fotografieze cineva, sa va pot arata figura lui. Va dati seama, cu parul asa, aproape alb, ca pentru rolul Hemingway (…) omul saracu’ nu m-a recunoscut, dar mare i-a fost bucuria sa ne intalnim,” a relatat îndrăgitul actor un episod care a avut loc cu câteva zile în urmă,pe scena teatrului din Dusseldorf.

Florin Piersic s-a născut în , în 19336. iar din anii ’60 a devenit unul dintre cei mai populari actori români. De la roluri extrem de populare pe marele ecran (Anghel Șaptecai în seria “Haiducii”, Harap Alb sau Mărgelatul) până la persoanje complexe pe scena teatrului (șeful Bromdem în “Zbor deasupra unui cuib de cuci”), Florin Piersic a intrat în memoria publicului.

Marele dramaturg Marin Preda a fost cel care a sintetizat cel mai bine statului lui Florin Piersic, numindu-l “Actorul sufletului meu”.

 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *