Top Tag

Ultimele stiri

Germania, în alertă maximă! Amenințare cu atac cu camion asupra oamenilor din piețele de Crăciun – FOTO Custodele Coroanei – Margareta și alți membri ai Casei Regale, distinși de Patriarhul Daniel cu Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea”

Aceste râuri din cer sunt practic niște benzi înguste de vapori de apă concentrați, care curg prin atmosferă și pot duce la niveluri ridicate de precipitații peste munți sau zone cu altitudini medii, potrivit ziare.com.

Cercetătorii au creat un model pentru a investiga comportamentul râurilor atmosferice și al precipitațiilor extreme din Asia de Est, în urma diferitelor rezultate ale schimbărilor climatice.

Experții au fost inspirați să analizeze fenomenul, după ce în Asia de Est s-au produs precipitații extreme, abundente, în iulie 2018 și iulie 2020, cauzate de râurile atmosferice.

Echipa de cercetători de la Universitatea Tsukuba din Japonia, a descoperit că dacă temperaturile cresc cu 4 grade Celsius, în cazul celui rău scenariu privind schimbările climatice, atunci râurile atmosferice ar deveni mai intense, ceea ce ar duce la niveluri record de precipitații în toată Asia de Est.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *