Top Tag

Ultimele stiri

Polițiștii din Cluj protestează ”original” din motive financiare: Ieșim de pe grupurile de Whatsapp și Telegram! Ședință CRUCIALĂ a coaliției la Palatul Victoria – Deciziile pentru români înainte de 1 ianuarie 2023

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna august 2021, pe raza municipiului Iași a acționat un grup infracțional organizat, specializat în procurarea de substanțe psihoactive din vestul Europei, care ulterior erau introduse în România și comercializate pe piața ilicită din municipiul Iași.

La data de 22.01.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciului Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate diferite cantități de substanțe psihoactive, sume de bani provenite din săvârșirea de infracțiuni, arme albe (cuțite, săbii), cântare electronice, precum și alte materiale care sunt considerate mijloace de probă și au deservit la desfășurarea activității infracționale.

În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie a fi prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul Acțiuni Speciale și Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT și de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute în codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *