Top Tag

Ultimele stiri

Fostul PR Managerul Electric Castle despre filmul românesc: Sforăieli elitiste si cultura surprinsă în scene de 10 minute Metroul din Cluj s-a scumpit cu 35%, valorând 13,69 miliarde de lei! Care este totuși și vestea bună

„Asta înseamnă că săptămâna viitoare toate școlile își mențin activitatea în formatul normal, nedepășindu-se nivelul de 75%”, a spus Andrei Baciu.

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a explicat că situaţia actuală a infectărilor cu noul coronavirus în România nu este una îngrijorătoare, însă necesită precauţie pentru următoarele două-trei săptămâni. Declarațiile vin după a doua zi consecutivă de record al cazurilor confirmate în România, de peste 32.000, miercuri și joi. Purtarea măștii este cea mai importantă măsură de protecție, alături de vaccinarea împotriva COVID-19, a mai spus Arafat. De asemenea, șeful DSU a anunțat că în curând vor scădea complet cazurile generate de tulpina Delta, lăsând loc liber total Omicron.

Raed Arafat avertizează că evoluția epidemiei, în România, nu este, în acest moment, „îngrijorătoare”, ci „care necesită precauție” timp de câteva săptămâni. 

„Eu nu aş categorisi îngrijorătoare, nu este îngrijorătoare. Este o situaţie care necesită precauţie pentru următoarele două-trei săptămâni, până atingem vârful şi după care vedem că începem să scadă”, a precizat Arafat, joi, în conferinţa de presă săptămânală referitoare la evoluția epidemiei de coronavirus în România.

„Faptul că varianta Omicron este o variantă mai puţin cu impact patogen, adică este cu impact mai puţin din punct de vedere al gravităţii, este un lucru pozitiv. Normal că trebuie să rămânem precauţi. (…) Trebuie monitorizat, trebuie adaptat, trebuie respectate regulile de bază şi pentru asta insistăm mai ales pentru regula purtării măştii, care considerăm că este poate cea mai eficientă metodă, cu excepţia vaccinări, care, din nou, poate preveni ajungerea într-o stare gravă, la terapie intensivă şi chiar decesul la unele cazuri. În rest, aşteptăm să vedem care va fi evoluţia şi probabil că o să scadă complet numărul cazurilor Delta şi vom avea preponderent, adică marea majoritate a cazurilor, Omicron”, a mai explicat secretarul de stat.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *