Top Tag

Ultimele stiri

Accident în Florești, la intersecția cu strada Dumitru Tăuțan FOTO – Vlăduța Lupău a pozat împreună cu Iair pentru coperta VIVA!. Cel mic, vedetă la vârsta de o lună și o săptămână

„În acest moment, PNRR nu poate fi modificat și nici nu există vreun motiv. Este împotriva intereselor noastre ca și stat. Ar afecta banii pe care îi primim”, a spus Ionuț Stroe, marți.

„9,4% din PIB pentru pensii, prevăzut în PNRR în momentul de faţă, este o sumă suficientă. Şi dacă ar fi să facem un calcul simplu în acest moment, ar exista spaţiu suficient şi pentru o creştere a pensiilor. Şi dacă e să ne raportăm la recent invocata lege 127 după care ar trebui să se mărească pensiile, am ocupa un procent de 8,42% din PIB. Deci există bani acum pentru o eventuală mărire a pensiilor, dacă se doreşte acest lucru înaintea reformei pe care ne-am angajat să o aplicăm. Din punctul nostru de vedere, atât timp cât există bani, nu are niciun rost ca statul să intervină şi să blocheze acest lucru. 

Vă mai spun un lucru pe care l-am discutat cu premierul. 9,4% din PIB nu cuprinde şi pensiile din sistemul de apărare şi ordine publică. Nu cuprinde sistemul de pensii ocupaţionale, sau pensii speciale. De aici şi spaţiul de manevră pe care îl avem şi, până în 2023, din punctul nostru de vedere, este suficient spaţiu bugetar. Foarte important, 9,4% din PIB în momentul de faţă reprezintă o cifră care poate fi mai mare, dacă ne onorăm angajamentul de a creşte PIB cu 2,4 procente anual de acum înainte. 9,4% ar putea, la anul, să reprezinte mai mult ca sumă decât acum. Dacă vom creşte PIB-ul şi încasările vor fi mai mari, vom avea suficientţi bani pentru a creşte pensiile şi pentru a satisface acest deziderat al tuturor partidelor”, a declarat Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *