Top Tag

Ultimele stiri

Protecția Consumatorilor Cluj a oprit de la consum produse stricate din Auchan Cluj – FOTO USR PLUS Cluj solicită creșterea burselor elevilor clujeni cu 15%! Consilier local: Se găsesc bani pentru funcționari, însă pentru elevi nu

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au pronunţat sentinţa finală în dosarul tragediei care a avut loc într-un bloc de pe strada Mioriţa din Timişoara în luna noiembrie 2019. 

Un copil nou-născut, unul de trei ani şi mama unuia dintre copii, în vârstă de 29 de ani, au murit atunci intoxicaţi, la scurt timp după ce în bloc a avut loc o deratizare. 

Pe lângă persoanele care au murit, mai multe persoane au ajuns la spital, supravieţuind în mod miraculos. 

În urma procesului, judecat în primă instanţă la Judecătoria Timişoara şi în apel la Curtea de Apel Timişoara, patronul firmei de deratizare a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă şi a fost condamnat la şase ani şi nouă luni de închisoare şi plata unor daune de 150.000 de euro şi 700.000 de lei. 

Sentinţa de condamnare a lui Buţă arată că acesta a făcut deratizarea în blocul groazei de pe strada Mioriţa folosind Delicia – Gastoxin (fosfură de aluminiu), o substanţă foarte toxică, foarte inflamabilă şi periculoasă pentru mediu. 

De asemenea, cercetările au arătat că după ce a făcut deratizarea, ajutat de un prieten, Buţă s-a dus în zona Gării de Nord şi l-a rugat pe martor să arunce recipientele într-un tomberon. 

Ancheta a mai arătat, de asemenea, că gazul toxic eliminat de otrava pusă în garsonierele nelocuite de pe strada Mioriţa a pătruns prin spaţiile libere de la ţevile care treceau prin pereţi în garsonierele locuite, omorând un copil nou-născut, unul de trei ani şi pe mama unuia dintre copii, în vârstă de 29 de ani. 

Rezultatul expertizelor Expertizele realizate în dosar au stabilit că moartea celor doi copii şi a femeii a fost provocată, fără niciun dubiu, de substanţa foarte toxică folosită la deratizare.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *