Top Tag

Ultimele stiri

Răspuns-fulger SUA pentru Rusia: Putin este „iresponsabil” când vorbește despre folosirea armelor nucleare – VIDEO Premierul Nicolae Ciucă și cancelarul Austriei, discuție despre aderarea României la Schengen, înainte de votul din 8 decembrie

Vizita vine după ce șeful statului a discutat la telefon cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre tensiunile din regiune și drepturile minorității române în țara vecină.

Cei doi au dezbătut situația de securitate de la granița Ucrainei, dar și din regiunea Mării Negre. Klaus Iohannis a subliniat că este inacceptabilă amenințarea cu forța și a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea Ucrainei și integritatea sa teritorială, dar și pentru aspirațiile europene și euroatlantice.

Cei doi au mai vorbit și despre dezvoltarea relațiilor economice, comerciale și culturale. Președintele Iohannis a mai vorbit cu omologul sau ucrainean si despre drepturile minorității române din Ucraina și de găsirea soluțiilor în protejarea identității lingvistice a etnicilor români.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *