Top Tag

Ultimele stiri

Se vinde cabana Babele! Prețul este exorbitant – FOTO Ediția aniversară a Zilelor Clujului! Cel mai așteptat eveniment al toamnei va avea loc săptămâna aceasta

Reamintim că preşedintele ohannis a salutat, joi, anunţul omologului american, Joe Biden, privind creşterea prezenţei militare americane în România, pe flancul de est al NATO, „dacă situaţia de securitate se deteriorează”.

„Salut anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situaţia de securitate se deteriorează şi mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA şi solidaritatea NATO sunt foarte puternice”, a scris Iohannis, pe Twitter.

Klaus Iohannis a salutat, de asemenea, și anunțul președintelui francez, Emmanuel Macron, de a trimite trupe în România în cadrul misiunilor NATO.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenskie a susținut, într-o înregistrare video dată publicității joi, că scuritatea continentului european este imposibilă fără restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, în contextul în care Rusia a comasat zeci de mii de militari la frontiera cu țara sa.

Reamintim că Peninsula ucraineană Crimeea a fost anexată în 2014 de Rusia, iar în Donbas, în estul Ucrainei, s-a declanşat din acelaşi an un război cu separatiştii proruşi care sunt susţinuţi militar şi financiar de Kremlin.

 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *