Top Tag

Ultimele stiri

Premieră medicală europeană la Cluj: A fost extirpată o tumoră renală de 10 cm extinsă la nivel cardiac VIDEO/FOTO – Coloane de lumină pe cer, la Belgorod, lângă granița cu Ucraina: Rușii au crezut că Rusia a folosit „cele mai recente arme”

Poziţia corectă la volan. Dacă privim volanul, putem să îl comparăm cu un cadran de ceas și mâna stângă va sta întotdeauna în dreptul orei 9, iar mâna dreaptă va sta în dreptul orei 3.

Este adevărat că în trecut la mașinile cu volan mai mare precum Dacia, Trabant etc regula era puțin diferită, astfel că mâna stângă stătea la ora 10 și mâna dreaptă la ora 2. Instructorii sunt bine intenţionaţi şi trebuie să le urmăm sfaturile.

O altă mare greșeală o reprezintă transportul copilului în brațe sau fără scaunul special. Dacă mașina are prindere ISOFIX înseamnă că puteți monta un scaun de copil pe bancheta din spate. Scaunele de copii au fost gândite casă oferă protecție bună copilului pe intreaga durată a călătoriei cu mașina.

Regula celor două secunde este practic distanța față de vehiculul din față. Luăm un reper, stâlp, copac sau un pod şi începem să numărăm 1001,1002 şi dacă apuc să număr 1002 înseamnă ca sunt la o distanţă corectă faţă de cel din faţă. Însă dacă nu apuc să număr înseamnă că sunt prea aproape şi în cazul în care cel din faţă frânează brusc am şanse mari să intru în el.

Conform codului rutier cel din spate care îl lovește pe cel din faţă este de de vină. Deşi autorul moral este cel care fânează fără să se asigure În oglinda din centru maşinii. Regula celor două secunde ne ajută să ştim cu exacitate dacă suntem la o distanţă suficient de sigură faţă de cel din faţă, relatează technocars.ro.

 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *