Top Tag

Ultimele stiri

Protecția Consumatorilor Cluj a oprit de la consum produse stricate din Auchan Cluj – FOTO USR PLUS Cluj solicită creșterea burselor elevilor clujeni cu 15%! Consilier local: Se găsesc bani pentru funcționari, însă pentru elevi nu

Faptul că Merck a dat undă verde mai devreme producției capsulei sale antivirale Molnupiravir de către alte companii în timpul pandemiei este un exemplu rar în sectorul farmaceutic, care își protejează de obicei tratamentele brevetate pentru perioade mai lungi.

Conform acordului, negociat de Pool-ul de brevete pentru medicamente (MPP) cu Merck, susținut de ONU, compania americană nu va primi redevențe pentru vânzarea versiunii ieftine a capsulei cât timp pandemia va continua.

O cură de Molnupiravir de 40 de pastile timp de cinci zile ar trebui să coste aproximativ 20 de dolari în țările mai sărace, a declarat pentru Reuters un oficial al MPP implicat în discuțiile cu producătorii de medicamente, citând estimările inițiale ale producătorilor de medicamente, care pot fi modificate.

Această sumă este cu mult mai mică decât cei 700 de dolari pe care Statele Unite au fost de acord să îi plătească pentru o livrare inițială de 1,7 milioane de pastile, dar de două ori mai mare decât cea estimată inițial de programul susținut de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a procura medicamente și vaccinuri COVID-19 pentru întreaga lume.

Un purtător de cuvânt al MPP a declarat că livrările de la unele firme vizate de acord ar putea începe încă din luna februarie. Totuși, acest lucru va fi supus aprobării autorităților de reglementare.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *