Top Tag

Ultimele stiri

Război în Ucraina, ziua 283: Bombardiere rusești, cu capacitate nucleară, observate în trei regiuni – LIVE TEXT Ouă mai scumpe înainte de Crăciun – România importă o mare cantitate

Întrebat despre pensiile de serviciu din ministerele de Interne, Apărare și de Justiție, Marius Budăi a declarat că fiecare instituție trebuie să vină cu propuneri, pentru reforma pensiilor.

O eventuală lege privind reforma pensiilor „va putea fi gata la sfârșitul anului”, a anunțat Marius Budăi.

„Tot în acel memorandum (privind acordul cu Banca Mondială – n.red.) am introdus – nu neapărat în mod nominal – miniştrii ministerelor de resort care au indemnizaţii şi pensii de serviciu stabilite şi plătite în baza unor legi speciale, pentru că mi se pare normal ca această reformă să fie făcută de fiecare minister de resort. Ministerul Muncii să facă reforma pentru sistemul public de pensii şi fiecare minister de resort în parte să vină cu reforma aferentă sistemului lui. (…)

În luna decembrie am aprobat un memorandum în Guvern şi în acel memorandum este un calendar care prevede că până la sfârşitul lunii februarie anul acesta trebuie să avem încheiat acordul cu Banca Mondială, care priveşte acea consultanţă privind legea pensiilor, dar şi legea salarizării. (…) Purtăm discuţii zilnice, aproape, în paralel cu reprezentanţii Comisiei Europene, dar şi cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Suntem la nivel de constituire de comisii tehnice, discuţii, astfel încât acordul pentru furnizarea de servicii să fie semnat, aşa cum a fost aprobat în memorandumul din decembrie, adică până la sfârşitul lunii februarie”, a declarat Marius Budăi, miercuri, după ședința de Guvern.

Ministrul Muncii a mai anunțat că în câteva zile va veni cu precizări despre pilonul II de pensii.„A fost o mare agitaţie printr-o interpretare eronată a jalonului din PNRR care nu prevede plata pensiilor din pilonul doi. Suntem în discuţii acum cu ASF şi cred că în maxim o săptămână – zece zile vom finaliza şi acest jalon, care nu prevede posibilitatea de plată – acest lucru se întâmplă şi acum, sunt oameni care deja au beneficiat de banii din pilonul doi – dar ceea ce se discută pentru trimestrul unu, ca jalon, în PNRR, nu vorbim de plată. Vorbim de alte lucruri. Atunci când le voi avea finalizate, aş prefera să vi le comunic – referitor la alte modalităţi de investiţii. Sunt multe chestiuni acolo pe care le vom avea clar stabilite cu ASF – pentru că suntem împreună pentru acest jalon – şi vom comunica public, dar puţină răbdare, câteva zile”, a mai spus Marius Budăi, citat de agerpres.ro.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *