Top Tag

Ultimele stiri

Fostul PR Managerul Electric Castle despre filmul românesc: Sforăieli elitiste si cultura surprinsă în scene de 10 minute Metroul din Cluj s-a scumpit cu 35%, valorând 13,69 miliarde de lei! Care este totuși și vestea bună

„Este nevoie de o reformă asumată. Sunt elemente de context atunci când vorbim de negociere. Una ar fi discrepanțele dintre categoriile sociale, din cauza gradului de sărăcie la persoanele vârstnice, din cauza prețurilor la energie. Toate aceste lucruri vor adânci aceste categorii sociale în a avea venituri diferite. Ne aflăm într-o situație de blocaj. Comisia Europeană ne cere, pe bune dreptate, să reducem gradul de sărăcie. Acest lucru nu se poate face decât prin majorări de salarii și pensii. Pe de altă parte, cineva a scris în PNRR, fără să discute cu specialiștii, că pensiile de stat dar și cele speciale, să nu depășească 9,4% din PIB. Când discuți de un document oficial cum e PNRR trebuie să vorbești pe lege. Casa Națională de Pensii gestionează pensii de serviciu, dar mai avem și pensiile din armată. Nu se poate să dăm mai mult cu mai puțini bani. Inechitățile din sistemul de pensii nu se poate face fără o creștere a cheltuielilor bugetare.

Pensiile din sistemul public sunt la 8%, nu le știu pe cele din apărare și ordine publică, nu știu la ce procent vom ajunge. Trebuie să discutăm cu Comisia Europeană să vedem ce decizie luăm în guvern și să ne clarificăm ce dorim. Nu putem să-i lăsăm singuri pe români în fața avalanșei de prețuri din prezent. Noi, PSD, avem mai multe argumente în coaliție. Dar decizia în coaliție se va lua. Ne dorim să implementăm PNRR, dar nu se poate să dai mai mult și să cheltui mai puțin. Asta trebuie să explicăm celor de la Comisia Europeană. Dorim să discutăm câteva aspecte cu ei. Se pot discuta aspecte după ce ai semnat PNRR. Nu am o polemică cu fostul ministru Ghinea, nu cobor nivelul dialogului, nu jignesc. Noi, demnitarii, ar trebui să vorbim doar unde ne pricepem. Sistemul de pensii nu e la îndemâna oricui. Una este să vorbești de pensii de contributivitate și alta e să pui la grămadă toate pensiile. Eu discut pe cifre și argumente. Suntem extrem de determinați să nu-i lăsăm pe cetățeni, mai ales categoriile vulnerabile, să facă față singuri problemelor. Indiferent că vorbim de un procent, în spatele acestuia sunt părinții și bunicii noștri”, a declarat Marius Budăi.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *