Top Tag

Ultimele stiri

Fostul PR Managerul Electric Castle despre filmul românesc: Sforăieli elitiste si cultura surprinsă în scene de 10 minute Metroul din Cluj s-a scumpit cu 35%, valorând 13,69 miliarde de lei! Care este totuși și vestea bună

“Suntem pregătiţi să furnizăm arme defensive suplimentare (…) arme care să fie folosite pentru apărarea teritoriului (Ucrainei), apărarea oraşelor, apărarea populaţiei (…) împotriva agresiunilor armatei ruse”, a afirmat Morawiecki, într-o conferinţă de presă la Munchen, relatează Reuters.

Tot astăzi, Ministerul Apărării de la Kiev a anunţat că Ucraina a primit un transport de mitraliere, aparatură de supraveghere şi puşti, în cadrul pachetului de asistenţă militară din partea Canadei.

“Mulţumim pentru această decizie importantă şi venită la timp”, a scris pe Twitter ministrul Apărãrii, Oleksii Reznikov.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a anuțat că Uniunea Europeană a trimis echipament medical de urgenţă în Ucraina, în contextul escaladării crizei cu Rusia. Cererea a fost formulată de Ucraina marţi, pe fondul temerilor în creştere legate de o invazie iminentă din partea Rusiei.

Potrivit Comisiei, până în prezent, ajutoarele de urgenţă provin din Franţa, România, Slovenia, Irlanda şi Austria.

Spre exemplu, Franţa a trimis un spital de campanie, medicamente şi sute de corturi, dar și pături și saci de dormit. Asistenţă suplimentară, inclusiv echipamente medicale şi generatoare electrice, a fost furnizată de celelalte ţări. În zilele următoare sunt aşteptate, însă, şi alte ajutoare.

“În urma unei cereri a guvernului Ucrainei pentru asistenţă de urgenţă din cauza ameninţării de continuare a escaladării, Comisia Europeană coordonează livrarea de provizii esenţiale în sprijinul populaţiei civile”, se mai arată în comunicatul citat.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *