Top Tag

Ultimele stiri

Rafila, după un an la Ministerul Sănătății: ”Mi-aş fi dorit un acces mai bun la medicamente al pacienţilor”. Ce spune despre modul de achiziţie a vaccinurilor pentru copii 5 beneficii surprinzătoare ale sucului de portocale: consumă-l zilnic și vei deborda de sănătate!

Convorbirea dintre premierul Nicolae Ciucă și omologul său moldovean Natalia Gavrilița a avut loc în contextul în care Parlamentul de la Chișinău a decis astăzi instituirea stării de urgență în sectorul energetic, în Republica Moldova, din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către concernul rus Gazprom.

Gazprom a lansat un ultimatum către Republica Moldova, drept urmare Parlamentul moldovean a votat joi declararea stării de urgență pe întreg teritoriul R. Moldova pentru următoarele 60 de zile.

Gazprom a transmis o scrisoare către Moldovagaz prin care a amenințat cu sistarea gazelor naturale dacă până la 20 ianuarie 2022 R.Moldova nu va plăti un avans pentru luna ianuarie în sumă de 63 milioane de dolari. SA „Moldovagaz” a anunțat joi că a transferat în întregime către SAP „Gazprom” plata pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii ianuarie 2022, potrivit deschide.md.

Potrivit „Moldovagaz”, valoarea transferului a constituit 34,375 milioane de dolari SUA, aceasta fiind tranșa finală din cele 63 milioane de dolari, care trebuiau să fie achitate pentru perioadă respectivă.

Cei doi premieri, român și moldovean, au discutat despre posibilitatea asigurării cantităților necesare de păcură Republicii Moldova, urmând ca România să primească și o solicitare în acest sens, care să fie analizată în scurt timp.

De asemenea, cei doi oficiali au vorbit și despre pregătirea următoarei ședințe comune de guvern, care urmează să aibă loc în viitorul apropiat.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat deschiderea şi disponibilitatea României de a sprijini Republica Moldova, se mai precizează în comunicatul Guvernului.

Reamintim că miercuri, Guvernul României a aprobat Memorandumul în baza căruia România va acorda, în continuare, asistenţă tehnică şi financiară către Republica Moldova în mai multe domenii, pentru a-i sprijini parcursul european.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *