Top Tag

Ultimele stiri

Fostul PR Managerul Electric Castle despre filmul românesc: Sforăieli elitiste si cultura surprinsă în scene de 10 minute Metroul din Cluj s-a scumpit cu 35%, valorând 13,69 miliarde de lei! Care este totuși și vestea bună

Una dintre noile reguli îi pedepsește pe acei şoferi care deschid ușa cu mâna „greșită” la ieșirea din vehicul, iar amenda preconizată este de 1.000 de lire sterline, sau 1.195 de euro, scrie express.co.uk.

Noua regulă este de fapt „veche”, și este vorba despre metoda „ Dutch Reach ”, care a apărut în Țările de Jos în anii 1960 și care a fost folosită de mult timp în unele țări ale Uniunii Europene. În Țările de Jos, se predă în școli și colegii și este folosită și ca probă la examenul de conducere pentru obţinerea permisului auto.

Dacă în România s-ar aplica „Dutch Reach”, șoferii ar trebui să deschidă ușa cu mâna dreaptă, ceea ce i-ar obliga să se uite în oglinda retrovizoare și în spatele mașinii, eliminând astfel punctele moarte și permițând vizibilitatea deplină a zonei. Aşadar, ușa ar trebui să fie deschisă cu mâna aflată „departe”, astfel încât corpul să se întoarcă, iar vederea din mașină să fie îndreptată peste umăr. Acest lucru face mai ușor de observat pietonii, bicicliștii și toți ceilalți utilizatori ai drumului.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *