Top Tag

Ultimele stiri

Vremea 2 octombrie – Temperaturile se schimbă radical – Cod galben de furtuni în mai multe regiuni din țară Sărbătoare 2 octombrie – Cruce cu roșu în calendar – Zi mare pentru credincioșii din România

„Este prematur ca orice ţară să se predea sau să declare victorie”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

Apelul său la prudenţă survine în timp ce unele ţări intenţionează să revină la viaţa de dinainte de pandemie.

Danemarca a făcut acest pas chiar marţi, în pofida unui nivel record de cazuri de COVID-19, apreciind că este capabilă să facă acest lucru datorită ratei mari de vaccinare şi a gradului scăzut de pericol al variantei Omicron.

„Mai multă transmitere înseamnă mai multe decese. Suntem îngrijoraţi de faptul că în unele ţări s-a instalat o ipoteză conform căreia, din cauza vaccinurilor şi a transmisibilităţii ridicate a Omicron şi a severităţii sale mai scăzute, prevenirea transmiterii nu ar mai fi posibilă. Nimic din toate acestea nu ar putea fi mai departe de adevăr.

Nu cerem niciunei ţări să reinstaureze restricţiile, dar facem apel la toate ţările să îşi protejeze populaţia, folosind toate instrumentele disponibile, nu doar vaccinurile”, a afirmat directorul OMS.

De când varianta Omicron a fost identificată pentru prima dată, în urmă cu doar 10 săptămâni, aproape 90 de milioane de cazuri au fost semnalate la OMS.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *