Top Tag

Ultimele stiri

Biciclist lovit de o mașină în apropiere de Iulius Mall Cluj, în timp ce traversa strada Cluj: O bunică a dispărut de acasă! AȚI VĂZUT-O??

“Munca voastră pare să nu fie apreciată…”, a declarat suveranul pontif în faţa unei delegaţii de la Agenzia delle Entrate, Administraţia Fiscală din Italia, recunoscând totodată că impozitarea este adeseori percepută ca o activitate prin care “mâinile voastre ajung în buzunarele oamenilor”.

Însă papa Francisc consideră că fiecare om trebuie să îşi plătească partea sa de taxe, mai ales cei bogaţi, pentru ca membrii cei mai vulnerabili ai societăţii “să nu fie striviţi de către cei mai puternici”.

El a lăudat onestitatea celor care îşi plătesc taxele, denunţând în acelaşi timp evaziunea fiscală şi economia subterană.

În Italia, unde un actor de comedie a rostit cândva o glumă spunând că evaziunea fiscală este cel mai popular sport din ţară după fotbal, o sumă estimată la circa 100 de miliarde de euro este pierdută în fiecare an de la bugetul naţional din cauza evaziunii fiscale, potrivit unor statistici recente.

Papa Francisc a mai declarat ca banul nu trebuie demonizat, dar nici idolatrizat.

Papa Francisc le-a mai spus colectorilor de taxe că, deşi este foarte posibil să nu fie copleşiţi de afecţiunea semenilor lor pe Pământ, ei au un sfânt protector care le este dedicat în Rai. Suveranul pontif le-a reamintit că Sfântul Apostol Matei era “publican”, colector de taxe în epoca Imperiului Roman, înainte de a decide să îl urmeze pe Iisus.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *