Top Tag

Ultimele stiri

Cum se poate răsturna votul Austriei în 8 decembrie – Siegfried Mureșan anunță soluția pentru aderarea României la Schengen Cel mai mare defect pe care-l ai și nu știi cum să scapi de el – Zodiile care nu au nicio ieșire

Potrivit proiectului adoptat, vor beneficia de „concediu și indemnizație pentru îngrijirea pacientului cu afecțiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani asiguratul care, cu acordul pacientului, îl însoțește pe acesta la intervenții chirurgicale și tratamente prescrise de medicul specialist”.

Pacientul cu afecțiuni oncologice își poate exprima acordul pentru o singură persoană la fiecare intervenție chirurgicală, respectiv tratament.

„Durata de acordare a concediului şi a indemnizației este de cel mult 45 de zile calendaristice la interval de un an pentru un pacient. Cuatumul brut lunar al indemnizaţiei este de 85% din baza de calcul a asiguratului, stabilită conform articolului 10”, mai prevede proiectul de lege.

În plus, cei care îngrijesc bolnavi de cancer au dreptul la cel puțin o ședință de evaluare psihologică de specialitate și de cel puțin 5 ședințe de consiliere psihologică clinică.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *